Sündmus 

Õpetajaametit katsetamas

Neljapäeval, 5. oktoobril toimus meie koolis õpetajate päev. Sellel päeval olid õpetajate rollis 11-ndikud ja 12-ndikud. Peamiselt täideti töölehti, tehti ülesandeid töövihikutest, vaadati videoid, tantsiti ja mängiti. Mõni asendusõpetaja laskis tunni ajal õpilaste lemmiklaule. Lisaks said uued õpetajad panna proovile oma kehtestamisoskused ja kannatuse õpilastega.

Kõige eredamalt jäid meelde laste naerusuised näod ja aktiivsus. 11. ja 12. klassi õpilaste meelest võiks lausa terve nädal olla pühendatud asendamistele. Neil oli uhke tunne õpetada lapsi ja olla ise õpetaja ning pakkuda lastele teistmoodi haridust. Samas oleksid tahtnud mõned ise tunnitegevust planeerida või olla rohkem ettevalmistunud tunni teemaga seoses. Nad said omal nahal tunda, mida tähendab olla õpetaja ja kui väsitav, raske ja närvesööv see töö on. Üldiselt jäid noored õpetajad päevaga väga rahule ning loodame, et selle kogemuse tõttu on austus õpetajate ja nende töö vastu kasvanud.

Lasteaias kõrvitsate meisterdamineMõned 11. klassi õpilased käisid ka lasteaias. Kõigepealt said nad teada, et nüüd öeldakse lasteaias töötava inimese kohta õpetaja, mitte enam kasvataja. Sel päeval tegeleti lasteaias paberist kõrvitsate meisterdamisega. Samuti aidati väikesi töövihikust harjutuste tegemisel. Töövihikust pidi ühel lehel ära värvima õige pildi, aga üks tüdruk värvis kogemata vale pildi. Tubli 11. klassi õpilane Isabel ütles talle seda ja tüdruk puhkes selle peale nutma. Õnneks lohutas lasteaiaõpetaja teda ja peagi oli kõik korras. Seejärel mindi lastega õue mängima ja ronima. 11. klassi “õpetajad” jäid lasteaiapäevaga rahule ja olid õnnelikud, et said lapsepõlve meelde tuletada.

Mustkunstnik Fred - www.mustkunstiteater.eeKell 10 paluti kõik õpetajad aulasse ja neile esines mustkunstnik Fred, kes võlus oma imeliste trikkidega publiku ära. Mustkunstnik oli kaasa võtnud ka tuvid ja jänese.

Kell 12 hakkas aulas õpetajatele õpilasesinduse poolt korraldatud laevakruiis. Uksel tuli oma nimi öelda, bingopilet võtta ja istuda vabalt valitud lauda. Seejärel hakkas kruiisiprogramm peale. Õpetajatele esines tantsunumbriga The Way To Dance tantsutrupp ning muusikalist meelelahutust pakkus džässbänd.

Järgmisena panid õpetajad oma teadmised proovile slängiviktoriinis. Seletada tuli sõnu nagu mangook, jalgadega ajaleht ja võiku. Nii mõnigi kuulis selliseid sõnu esimest korda. Boonusküsimuseks pidid õpetajad mõistama lause „Mulletiga tavaka alaka past vaatas kalkaris friinereid“, mis tähendab „“Koleda“ soenguga tavalise alaka nägu vaatas kaltsukas friikartuleid viineritega“. Toidu eest kandis hoolt kooli õpilasesindus ning menüüs oli quiche ja Domino-kook. Õpetajad jäid üritusega väga rahule ja ootavad pikisilmi juba järgmist õpetajate päeva!

Helen 11. klass

Vaata veel rohkem pilte galeriist ja videot õpetajate päevast:

Seotud artiklid